2.5.15

Maaginen lättytaikina - 8422

Ensimmäisiä keittiöhommia joskus yläasteaikaan on varmaan ollut lättyjen paistaminen. Taikinaan on meillä helppo resepti, pitää vaan muistaa numerot 8422. Ja ehkä ne aineetkin auttaa asiaa...

Lättytaikina 

(tästä riittää kuudellekin, jos jokainen syö pari)

8 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
2 tl suolaa
voita paistamiseen


  • Mittaa maito isoon kulhoon. Riko kananmunat sekaan ja vispaa sekaisin suht tasaisesti (ei mitenkään apinanraivolla silti).
  • Lisää jauhot desi kerrallaan ja sekoittele välissä, niin ei jää klönttejä. 
  • Lopuksi lisätään suola. Sitä ei tarvi välttämättä kahta teelusikallista, yksikin riittää.
  • Anna taikinan turvota vaikkapa puolisen tuntia.
  • Paista kuumalla pannulla, äläkä välitä kun eka ei onnistu. Sen saa paistaja syödä samantien! 

Lätyissä on se hyvä puoli, että maistuvat ns. tuoreeltaan, mutta yhtä hyviä kylminä. Terveisin nimim. "Paistan yleensä koko annoksen taikinaa ja syön useampana päivänä"


Lisäys 3.5.15 -> Äiti sanoo laittavansa vähän sokeria taikinaan, mutta tytär ei laita (koska 7.-luokkalaisena ei ole reseptiin niin kirjoittanut :D). Jos laittaa makeita päällisiä/täytteitä, sokeri sopii hyvinkin. Suolaisille täytteille ei niinkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti